23-07-10

Vakantie in Knokke-Heist: De mondaine badstad

Binnenkort in Knokke: het jaarlijkse Vuurwerkfestival Knokke-Duinbergen 2010, een spektakel voor alle zintuigen! Ook nog heel wat andere evenementen kust 2010, ideaal voor een weekendje of vakantie in een van de familiehotels aan zee!

VAKANTIE IN KNOKKE-HEIST

Wie geniet er niet van een heerlijk weekendje aan de Kust. Knokke-Heist is dan ook de badstad bij uitstek om eens even tot rust te komen en lekker te genieten van zon, zee en strand in de zomer of eens heerlijk uitwaaien op de dijk tijdens de winterperiode. Het overaanbod aan boetiekjes en klassevolle winkels spreekt uiteraard ook voor zich. De lippenslaan en de Kustlaan in Knokke zijn begrippen in de shoppingwereld.

fotoknokkestartKnokke is makkelijk bereikbaar met de trein of auto.

  • Trein: Elk uur komt er een trein toe in Knokke vanuit Brussel. Verbindingen zijn excellent. Reistijd vanuit Brussel is ongeveer 1.30u vanuit Brugge is de reistijd om en bij de 20 minuten.
  • Auto: Toegangswegen tot Knokke zijn zeker en vast voldoende om de jaarlijkse stroom van toeristen op te vangen. Via de E40 afslag Aalter of vanuit Antwerpen is Knokke heel makkelijk te bereiken.
  • Tram: Knokke is het eindstation van de kusttram. Vlak naast het station kan men makkelijk opstappen om andere kuststeden zoals Oostende, Blankenberge, De Panne en Koksijde te gaan verkennen.

Naast winkeltjes en dergelijke is Knokke-Heist ook heel rijk aan restaurants, van lekkere pizzerias tot gastronomische hoogstandjes, in Knokke is er voor elk wat wils.

Om te overnachten in Knokke heeft men de keuze uit talloze hotels. De meeste hotels zijn echt gezellige familiehotels zoals bijvoorbeeld het Golfhotel Zoute, Hotel Gresham,...

Daar er toch wel enig verschil is in de kwaliteit tussen de verschillende hotels hebben wij enkele van de hotels in Knokke hier op een rijtje gezet waar een verblijf zeker in de smaak zal vallen. Men kan best zijn hotel in Knokke online boeken en liefst al even vooraf want het weekend is rap volzet.

 

Weekendje op hotel in Knokke

Knokke verdient de titel van meest mondaine badstad in België voor tal van redenen, te veel om op te sommen eigenlijk. Het minste wat je kan zeggen is dat ze praktisch gezien de enige stad is aan de 70km lange Belgische kuststrook die alles weet te combineren: zon, zee, strand, duinen, een pittig nachtleven, bruisende winkelstraten en natuurlijk een heerlijk rustig natuurreservaat, 't Zwin. Ook vindt je bijna nergens anders aan de Belgische kust zo'n typische sfeer. Knokke pronkt met een eigen gezicht, een hoogsteigen karakter. Je lust de stad of je lust ze niet, zo simpel is het. Ik lust het meer dan een beetje en proef er in steeds grotere brokken van! Steeds meer betrap ik mezelf erop dat we (weeral) een verblijf van een weekendje of langer in een hotel in Knokke. Gewoonweg zalig!

hotels knokke

Toen we nog jonger waren hadden we het niet zo breed en hielden we het meestal bij een van de goedkope hotels in Knokke maar nu we al meer vermogend zijn laten we ons vaker gaan in een van de luxe hotels aan de kust! De laatste keer in een hotel in Knokke centrum was het duidelijk merkbaar: geen enkele andere badstad kan tippen aan Knokke. Wat wel aan het veranderen is, is dat de stad niet alleen meer immens populair is bij de gegoede burgerij, maar ook steeds meer bij de 'gewone' man, een evolutie die eigenlijk alleen maar toe te juichen valt. Voor een steeds bredere groep van mensen is ze de perfecte stad aan zee om eens te overnachten, wij gaan ook steeds vaker naar een van de vele puike Knokke hotels...

 

Na je verblijf in Knokke-Heist aan zee kan het zijn dat je uitkijkt naar een échte citytrip, een bruisend weekendje weg in een grotere stad. Een prachtige tip is Londen, een weekendje of meer op hotels Londen, dat is pas genieten!

19:29 Gepost door Stephanis in Vakantie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, kust, hotel, knokke, knokke-heist, hotels |  Facebook |